37

У рамках ініціативи EU4Business підприємців навчали як стати надихаючими лідерами

Новини

Всі новини

Сьогодні вже не достатньо бути просто керівником, який роздає завдання та контролює їхнє виконання. Важливо надихати, вести вперед і залучати у діяльність компанії мотивованих співробітників. А для цього керівникам потрібні інші підходи до персоналу, до управління і до самого себе, як керівника. В цьому і полягає відмінність роботи «звичайного керівника» від лідера.  

Таку думку висловила бізнес-тренер, власниця Міжнародної Консалтингової Групи «Живое Дело» та одна із першовідкривачів та лідерів коучингу в Україні Алла Заднепровська під час авторського бізнес-курсу «Надихаюче лідерство». 

«Якщо менеджер будує драбину успіху, лідер знає, до якої стіни її приставити. Якщо менеджер швидко рухається, то лідер показує шлях, куди рухатися. Якщо менеджер робить правильні дії, то лідер робить дії правильно. Менеджмент – слідування шляхом, лідерство – пошук шляху», - зазначила Алла Заднепровська. 

Організатором навчального модуля «Надихаюче лідерство» виступив Центр підтримки бізнесу м. Івано-Франківськ, оснований на базі Клубу Ділових Людей Україна за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business. Модуль проходив 18-20 жовтня 2018 року в Карпатах (с. Волосянка). 

Впродовж триденного навчального курсу експерт розкрила аудиторії суть визначень: «Лідерство», «Сам – лідер» та «Лідер – команда». 

Під час тренінгу  підприємці сформували для себе поняття «надихаючий лідер», визначили свої лідерські компетенції в бізнесі, зрозуміли важливість емоційного інтелекту та побачили нові методи в управлінні відносинами в команді.

«Для того, щоб керівнику бути «надихаючим лідером», потрібно відповідати чотирьом критеріям: оптимізм, емоційний інтелект, енергія та експертність в управлінні. Бо лідер – це той, хто надихає, впливає і веде за собою», - наголосила під час навчання бізнес-тренер. 

Також були розглянуті питання пріоритетів на підприємстві, організації ефективної комунікації співробітників, ведення переговорів та інші управлінські аспекти.

Під час модуля учасники створили індивідуальний план розвитку для себе та своїх компаній «Карта розвитку», яку після навчання керівники будуть втілювати на своїх підприємствах. 

Також учасники склали «колесо» успішного керівника, де внесли все те, що вважають важливим  для надихаючого лідера. І опираючись на результати, підприємці отримали план дій, який допоможе їм вийти на новий рівень в управлінні власним бізнесом. 

Завдяки коучинговому підходу, який використовувала тренер впродовж тренінгу, навчальний матеріал краще сприймався та легко засвоювався. Адже лідер - це людина, яка побудувала себе сама. Лідерству не навчають у школі. Лідером стають люди, що вміють брати на себе відповідальність, це стиль поведінки.

«Емоційне лідерство – це сила, яка дозволяє надихати, вести і впливати через вміння розпізнавати почуття інших людей та управляти взаємовідносинами. Якщо керівник не вміє створити в компанії таку емоційну та інтелектуальну атмосферу, у якій команда зможе побачити сенс, розкрити свій потенціал, працювати з максимальною ефективністю, то він навряд чи зможе вважати себе емоційним лідером», - зазначила експерт курсу Алла Заднепровська.

Також до кінця 2018 року в рамках ініціативи EU4Business Центром підтримки бізнесу м. Івано-Франківськ, основаним на базі Клубу Ділових Людей Україна, буде проведено ще 2 бізнес-курси:

  1. «Управління змінами у бізнесі» Павелко Володимир. 15-17 листопада 2018.
  2. «Проект менеджмент у бізнесі» Файзулліна Ельвіра. 6-8 грудня 2018.