45

Розвиток текстильного кластера у Львові: Довіра, як запорука успіху

Новини

Всі новини

Кластерні об'єднання дають можливість малому бізнесу розвиватись, а великому — долати виклики, які постають перед ним. Успішний кластер — це бізнес, який конкурує між собою і водночас співпрацює. Така співпраця може дати сильний поштовх до розвитку експортного ринку. Звісно, кластер — це конкуренція підприємств, проте завдяки довірі одне до одного бізнеси можуть не лише конкурувати, а й зростати разом, відтак створювати нові робочі місця і збільшувати свої прибутки. 

Важливо, щоб компанії, які конкурують між собою, сіли за стіл переговорів. Зрозуміло, є речі, які кожен власник бізнесу тримає в секреті, проте разом вони досліджують ринок, обговорюють спільні виклики, а також можливості і рішення. Для плідної співпраці також потрібен час, аби познайомитись один з одним, вибудовувати довіру та навчитись поважати своїх конкурентів (партнери по ринку). Створюючи кластер, не менш важливо — визначити спільні цілі і кроки, а також окреслити сфери відповідальності. 

16 листопада 2018 року у Львові пройде Форум «Кластер виробників одягу і взуття — об'єднання для росту бізнесу», організований ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business. Спікер форуму — автор методології з розвитку бізнес-кластерів, один з найвпливовіших світових практиків Іфор Ффоукс-Вільямс — зустрінеться із представниками текстильних фірм у Львові. Експерт розкаже про успішні кейси інших країн та поділиться своїм баченням розвитку текстильного кластеру в Україні. Якщо Ви хочете дізнатись про можливості, які відкриває текстильний кластер у Львові для підприємців, як ефективно працювати з конкурентами та створити правильну репутацію регіону — станьте учасником форуму «Кластер виробників одягу і взуття — об'єднання для росту бізнесу».