42

MegaDrone: Від землі до неба

Новини

Всі новини

Протягом останніх кількох років помітно зросла популярність дронів. Про створення в Україні бізнесу, що спеціалізується на виготовленні безпілотних літальних апаратів (БПЛА) та сфери їх використання, нам розповіли співзасновники компанії MegaDrone Валерій Євтушенко та Марія Гунько, котра, є учасницею Клубу Ділових Людей Україна. 

Валерій 10 років працював у сфері GPS моніторингу транспорту, отримуючи новий досвід. Наприклад, один із клієнтів компанії звернувся із проханням виміряти площу земельної ділянки. Проте робити це за допомогою GPS трекерів було б непрактично, адже територія сягала більше декількох тисяч гектарів. Шукаючи разом із бізнес-партнерами ефективне рішення, Валерій запропонував ідею виміряти площу з повітря, що і стало початком історії MegaDrone. Тоді був створений перший октокоптер, який літав і фотографував поле замовника. Так компанія вийшла на ринок дронів, а згодом – і безпілотників.

На шляху змін: Нові технологічні рішення

Основні напрями роботи компанії MegaDrone – це аерофотозйомка, вимірювання площ полів, розпилювання засобів захисту рослин тощо, проте компанія росте і має великі амбіції.

«Для нас важливий постійний розвиток і рух вперед. Ця галузь нова і стрімко розвивається, тому ми прагнемо тримати руку на пульсі нових технологічних рішень в агросфері» – відзначила Марія Гунько. 

Поки у світовій практиці відбувається активне застосування дронів у різних сферах діяльності, в Україні ця ніша залишається відкритою для нових гравців. За словами Валерія, зараз в Україні менше десяти компаній-конкурентів, котрі ведуть подібну діяльність.

Перспективи безпілотної авіації України

1-2 листопада 2018 року у Львові на виставці Схід Експо в рамках XVIII Міжнародного економічного форуму компанія презентувала модель БПЛА – гібрид квадрокоптера та літака, що є достатньо новим продуктом на світовому ринку в цілому та в Україні зокрема. Засновники MegaDrone впевнені, що саме в цьому напрямі буде розвиватись безпілотна авіація в Україні найближчі три-чотири роки.

Бізнес – складова добробуту країни

Нові знайомства, досвід та спілкування з однодумцями - важливі фактори, що сприяють успішному бізнесу. Власне, для Марії, місцем, де можна знайти усі ці складові, є Клуб Ділових Людей Україна. Адже окрім бази контактів, ефективних рішень та бізнес-ідей, клуб, перш за все, – це спільнота людей, котрі прагнуть розвивати свою країну і достойно представляти її на міжнародному ринку.