47

Кваліфіковані та досвідчені українські фахівці можуть стати консультаційними експертами для малого та середнього бізнесу в Україні

Новини

Всі новини

Європейський Союз в рамках ініціативи EU4Business, пропонує кваліфікованим та досвідченим українським фахівцям подавати заявки на  участь у проекті FORBIZ та стати експертами, щоб надавати консультації Міністерству економічного розвитку та торгівлі з питань розвитку  малого та середнього бізнесу в Україні.

Метою конкурсу МСП є запрошення всіх зацікавлених кандидатів, які мають відповідний досвід та знання у необхідних сферах. Зазначимо, що Клуб Ділових Людей Україна буде одним із членів конкурсної комісії.

Обрані кандидати будуть експертами (МСБ) дорадчого органу в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України (МЕРТ), який надаватиме технічну допомогу Міністерству та його Департаменту з розвитку підприємництва та регуляторної політики у впровадженні Стратегії 2020 розвитку підприємництва в Україні та щодо Плану підтримки малих та середніх підприємств.  

Офіс розвитку МСБ буде надавати:

  • інструменти та механізми підтримки МСП;
  • підтримку інфраструктури МСП;
  • здійснюватиме координацію та моніторинг політики МСП;
  • впровадження та моніторинг Стратегії розвитку та Плану підтримки МСП;
  • сприятиме розвитку малого і середнього бізнесу та підприємництва;
  • консультування та допомогу в розробці бізнес-послуг та ін.

На  початковому етапі МСБ буде мати 10 співробітників у двох підрозділах: 

  1. Директор Бюро з розвитку малого і середнього бізнесу.
  2. Адміністратор офісу.
  3. Керівник відділу з просування малого і середнього бізнесу.
  4. Радник новостворених бізнесів і щодо доступу до фінансів.
  5. Радник з міжнародного співробітництва.
  6. Радник з просування і щодо доступу до інформації.
  7. Керівник Відділу з реалізації політик малого та середнього бізнесу.
  8. Радник з підтримки інфраструктури розвитку малого і середнього бізнесу.
  9. Радник з розвитку напрямку бізнес – послуг.
  10. Радник з координації питань політик малого і середнього бізнесу та моніторингу.

Вимоги до кандидатів

  • наявність ступеня магістра у галузі державного управління, управління бізнесом, економіки, міжнародних відносин тощо та еквівалентний професійний досвід;
  • наявність щонайменше 5-річного професійного досвіду та вміння продемонструвати практичні знання та досвід в одній чи кількох сферах, пов’язаних із діяльністю SMEDO.
  • вільне володіння англійською та українською мовами. 

При оцінці заявок також будуть враховані наступні критерії:

  • чи заявник є фізичною, а не юридичною особою;
  • чи підтверджена відповідна компетентність та досвід, включаючи місцевий або міжнародний рівень у сфері малого бізнесу, включаючи розуміння фінансування, комунікації, просування та розвиток МСП;
  • сильні координаційні, аналітичні та підготовчі навички, вміння адаптуватися до нових та змінних політичних умов;
  • відсутність обставин, які можуть спричинити конфлікт інтересів;
  • добре знання англійської мови, що дозволить активно брати участь у дискусіях.

Кожна заявка повинна містити супровідний лист, в якому буде зазначена мотивація, дані про те, який внесок заявник може зробити в діяльність команди МСБ та біографічні дані (CV), переважно не більше трьох сторінок, подані в європейському форматі. Додаткові підтверджуючі документи можуть бути подані пізніше.

Зацікавленим особам пропонується подати заявки англійською мовою в електронному вигляді до 18:00 22 червня 2018 року (дата отримання) на електронну адресу: [email protected], вказуючи в заголовку назву посади, на яку подається заявка. Заява буде визнана прийнятною лише в тому випадку, якщо її буде надіслано до кінцевого терміну та якщо вона включатиме зазначені документи.

Вибір експертів здійснюватиметься за професійними та прозорими стандартами. Оціночна комісія, створена ФОРБІЗОМ, аналізуватиме всі заявки та буде проводити співбесіди з відібраними кандидатами під наглядом Делегації ЄС в Україні.