170

За підтримки ЄС і GIZ запущено перші COVID-19-Бізнес-Клініки для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні

Новини

Всі новини

За підтримки ЄС та уряду Німеччини GIZ запуcкає COVID-19 Бізнес-клініки, щоб допомогти українським малим і середнім підприємствам (МСП) відреагувати на напружені економічні умови, викликані пандемією COVID-19. Для реалізації цієї ініціативи ЄС та уряд Німеччини виділяє понад 10 млн. гривень. Клуб Ділових Людей Україна є партнером-виконавцем COVID-19-Бізнес-Клініки, яка першою розпочала свою роботу.

Новостворений осередок, як і інші бізнес-клініки, працюють на базі Центрів інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ), створених в рамках ініціативи EU4Business, і надають підприємцям різні, зазвичай безкоштовні онлайн-послуги, зокрема: короткі індивідуальні та групові консультації; вебінари, тренінги та форуми; ваучери на глибинні бізнес-консультації. Кожна з Бізнес-клінік має певну регіональну спеціалізацію. Водночас підприємці та підприємниці  з усіх куточків України можуть скористатися підтримкою будь-якої Бізнес-клініки, незалежно від її розташування, оскільки більшість послуг надаються в режимі онлайн. 

Бізнес-клініки створюються для забезпечення українських підприємців оперативною підтримкою в ситуації нестабільності, спричиненою наслідками COVID-19. Зараз надзвичайно важливо послабити вплив кризи на бізнес і сприяти його відновленню. Впродовж наступних шести місяців у рамках ініціативи відбудеться серія онлайн-семінарів на актуальні тематики управління бізнесом у час пандемії, фасилітаційні форуми та антикризові тренінгові програми зі стратегії та маркетингу, а також з підготовки заявок на грантові проекти. Окрім того, керівники та керівниці малих та середніх підприємств матимуть змогу отримати індивідуальні консультації зі стратегії та маркетингу та консультації щодо програм фінансування бізнесу, зокрема грантової підтримки. Також передбачені ваучери на глибинні консультації. Наша команда пишається можливістю долучитися до такого масштабного проекту і докладатиме максимум зусиль для сприяння у розвитку малого та середнього бізнесу. Ми впевнені, що цей проект буде успішним та матиме позитивний вплив на розвиток бізнес-середовища, – зазначає керівниця проекту COVID-19-Бізнес-Клініка Клубу Ділових Людей Україна Христина Савуляк. 

До участі запрошуються представники малих і середніх компаній із різних галузей. Потенційним учасникам/учасницям необхідно буде обрати формат послуг, який їх зацікавить, і зв’язатися з певною клінікою. Щоб ознайомитись з можливостями кожної COVID-19 Бізнес-клініки, перейдіть на сторінку COVID-19 Бізнес-клініки відкриті для бізнесу.

Для отримання детальної інформації про будь-яку послугу чи проект COVID-19 Бізнес-клініки (партнер-виконавець «Клуб Ділових Людей Україна»), будь ласка, звертайтесь за допомогою до Христини Савуляк: [email protected].

Детальніше про усі події можна дізнатися тут >>> 

Довідкова інформація:

COVID-19 Бізнес-клініки – ініціатива в межах проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується GIZ. Мета проєкту - створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств, підтримка інновацій та стимулювання експорту, що є шляхом до сталого й рівномірного економічного зростання.