40

Вагомий крок у партнерстві бізнесу і влади: Клуб Ділових Людей та Тернопільська ОДА

Новини

Всі новини

Підписання Меморандуму про співпрацю відбулося 6 вересня, в рамках святкування Дня підприємця, організованого Тернопільською ОДА за підтримки Програми USAID «Лідерство в економічному врядуванні» (ЛЕВ). Документ декларує готовність влади сприяти тим, хто веде підприємницьку діяльність в області, зокрема і представникам малого бізнесу, яким особливо потрібна державна підтримка.

Меморандум підписали Перший заступник Голови Тернопільської ОДА Іван Крисак та офіційний представник Клубу Ділових Людей Оксана Кулеба.

«Цей Меморандум спрямований на найбільш актуальні потреби бізнесу, що можуть бути забезпеченні у партнерстві із владою. Про ефективність такого підходу свідчать кілька спільних проектів, вже реалізованих нами спільно з Тернопільською обласною держаною адміністрацією, - говорить Оксана Кулеба, офіційний представник Клубу ділових людей, - Тож підписання Меморандуму дасть нам можливість покращити якість бізнес-клімату, стимулюватиме розвиток підприємництва та сприятиме його виходу на міжнародний ринок».

У такому розвитку зацікавлені і представники Адміністрації, адже зовнішньоекономічна діяльність бізнесу дає значні інвестиції у місцевий бюджет.

«Сьогодні ми повинні констатувати той факт, що за сім місяців поточного року за рахунок митних зборів завдяки підприємцям, які займаються зовнішньоекономічною діяльністю,  в бюджет області було нараховано 800 мільйонів гривень, - зазначив Іван Крисак, Перший заступник голови Тернопільської ОДА, – І вже 68 мільйонів гривень з перевиконання митних платежів ми використали на ремонт та будівництво місцевих доріг».

Таким чином розвиток бізнесу покращує інфраструктуру та економіку цілого регіону. І підписання Меморандуму покликане підсилити цю позитивну взаємодію. Спільні навчання, нетворкінги для встановлення ділових контактів, розробка та реалізація кроків у зовнішньоекономічному напрямі, передбачені Меморандумом, стануть тим поштовхом, що дозволить місцевим підприємцям наростити потенціал і вийти на новий рівень.