47

У Львові відбувся тренінг з ефективного управління бізнес-діяльністю

Новини

Всі новини

Наскільки бізнес ефективний? Які напрямки в бізнесі варто розвивати інтенсивніше, а які закрити? Які витрати можна/потрібно скоротити? Чи підвищувати зарплатні працівникам? Відповіді на ці та інші важливі питання дає управлінський облік. Він  допомагає керівникові ефективно управляти будь-яким бізнесом, виділяючи ключові моменти не зациклюючись на другорядних процесах. 

21 червня 2018року в готелі «Нобеліс» для представників малого та середнього бізнесу відбувся бізнес-тренінг «Інструменти ефективного управління бізнес-діяльністю: побудова та аналіз управлінського обліку».

Організаторами тренінгу виступили Клуб Ділових Людей Україна та ПАТ АКБ «Львів» за підтримки Sparkassenstiftung für internationale Kooperation e.V. (Фонду ощадних кас з міжнародного співробітництва).

Дуже часто при комунікації з підприємцями, ми бачимо, що підприємці не до кінця розуміють для чого потрібен управлінський облік. Якщо підприємства і ведуть його, то дуже часто він хаотичний. А це свідчить про те,  що в цьому напрямку керівникам та представникам підприємств не вистачає фахових знань. Для нас важливо, щоб підприємці вміли аналізувати, коригувати та прораховувати ефективність власної справи. Щоб вони навчилися правильно вести управлінський облік, адже він є дуже важливим інструментом в сфері управління. Саме тому Клуб Ділових Людей Україна проводить такі вузькоспеціалізовані бізнес-тренінги.  Такі навчання дають змогу підприємцям отримати фахові знання та нові навики по ефективному управлінні власним бізнесом,  - зазначила Голова департаменту партнерства Клубу Ділових Людей Україна Оксана Кулеба

Консультант Управління корпоративного бізнесу «Банку Львів» Мар’яна Олійник наголосила, що такі тренінги потрібні представникам бізнесу для розуміння перспектив та можливостей їх розвитку .Часто власники бізнесу задають собі питання: «Як довести інвестору чи кредитору життєдайність своєї ідеї?»

«Так як «Банк Львів» - Європейський банк на території Західної України, наша значна робота спрямована на те, щоб надавати якісні, зрозумілі та доступні банківські послуги європейського рівня. Ми прагнемо рости разом знашими клієнтами, тому активно сприяємо розвитку малого та середнього бізнесу. Важливо щоб клієнти розуміли свій бізнес зсередини. Правильне ведення управлінського обліку допомагає у плануванні фінансових потоків та допоможе підприємцям приймати оптимальні управлінські рішення щодо потреби залучення кредитних коштів чи розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках. При якісному веденні управлінської звітності підприємства банки  суттєво швидше приймають рішення щодо можливого фінансування, а швидкість у прийнятті рішень для бізнесу дуже часто  відіграє найважливішу роль», - наголосила представник «Банку Львів»,

Під час тренінгу досвідчений банківський консультант з кредитування суб’єктів мікро-, малого та середнього підприємництва Андрій Осьмак на прикладі підприємства «Старт», що працює в напрямку оптово-роздрібної торгівлі продуктами харчування, показав корисність та основні компоненти в написанні бізнес-плану. 

Експерт з банківського обслуговування, фінансової та бізнес грамотності Руслана Йовко презентувала сучасні управлінські інструменти. Спільно з тренером учасники розібрали управлінський інструмент «Сash flow» та побачили як він діє на практиці. 

Успішний бізнес – це продумування ідеї та написання бізнес-плану. Якщо ми говоримо про калькуляцію та цифри, то кожен підприємець має поставити собі питання чи хоче він розвивати бізнес, в який період це буде зроблено і за яких умов. Управлінські рішення основуються на управлінській звітності. І «кешфлоу» - це один із ефективніших інструментів цього, - розповіла експерт з банківського обслуговування, фінансової та бізнес грамотності Руслана Йовко.

Друга частина бізнес-тренінгу була проведена у формі ділової гри, де учасники працювали над бізнес-кейсами по ефективному управлінні власного бізнесу. 

На прикладі конкретного підприємства, у ігровій формі, учасники тренінгу мали змогу, скласти планування та зробити оцінку прибутковості, а також провести контроль над рухом грошових коштів. На основі отриманих результатів, підприємці мали виявити, як буде розвиватися бізнес та за який період він буде прибутковим.

Так як одним із основних напрямків Клубу Ділових Людей Україна є розбудова бізнес-клімату в Україні, тому незмінним у програмі будь-якого заходу залишається Networking. Не став винятком і тренінг «Інструменти ефективного управління бізнес-діяльністю: побудова та аналіз управлінського обліку». Під час Networking усі учасники мали змогу обмінюються досвідом та візитками, а також  налагодити нові бізнесові знайомства.