70

Микита Журавльов, “Brainy”: Від ідеї до розвитку суспільно корисного бізнесу

Новини

Всі новини

В 2016 році через збройну агресію на півдні України програміст Микита Журавльов був змушений переїхати з рідного Сімферополя (Крим) у Львів. А після переїзду в нове місто вирішив реалізувати свою давню бізнес-ідею. Маючи досвід в програмуванні та маркетингу, Микита тестував різні ідеї та спостерігав за популярними трендами, аби запустити свій проект. Саме так зародився задум відкрити власний освітній центр для дітей та підлітків від 6 до 16 років, аби навчати їх програмуванню. 

“Інтерес до програмування, досвід в маркетингу та бажання займатися суспільно корисною діяльністю стали важливим кроком у напрямі втілення своєї мрії”, — зазначив підприємець.

За щасливим збігом обставин саме в цей час Микита отримав ліцензію і дозвіл на використання “Minecraft: Education Edition” — освітньої версії популярної відеогри Minecraft. Програма на базі Minecraft, що орієнтована на інтерактивне навчання в освітніх закладах, дозволяє досліджувати світ через будування об’єктів та виконання різноманітних  завдань. Завдяки отриманій ліцензії Minecraft ідея освітнього центру переросла в школу професій майбутнього. Згодом на карті Львова (вул. Тадеуша Костюшка, 18) з'явився заклад, в якому навчають професій майбутнього під назвою “Brainy”. 

Навчання в школі дозволяє учням вивчати декілька мов програмування, 3D-моделювання, розмовну англійську, сценічну майстерність, графічний дизайн і навіть створити свій стартап. Діти та підлітки мають змогу обрати для себе курс навчання з елементами популярної відеогри, серед яких: англійська з Minecraft,  хімія разом з Minecraft, програмування Minecraft, робототехніка, фізика та робототехніка, CodeCombat, відеоблогінг, 3D-моделювання, web-розробка тощо. 

Уже після запуску проекту підприємець дізнався про програму “Зміцнення самозабезпечення переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні” від Міжнародної організації з міграції (МОМ). У 2018 році Микита став учасником програми в напрямку мікропідприємництво. Власне, у Львівській області над втіленням цієї програми працювала команда Клубу Ділових Людей Україна. Працівники організації проводили інформаційну кампанію проекту, анкетування потенційних учасників, дводенний бізнес-тренінг з мікропідприємництва.

Після проходження навчання в рамках проекту Микита отримав технічне обладнання (ноутбуки), що в свою чергу сприяло розвитку та розширенню його бізнесу. Власне, участь у проекті допомогла Микиті відкрити новий клас, збільшити кількість курсів та занять, а відтак  — доходи освітнього центру “Brainy”.

“Без наполегливості практично неможливо реалізувати жодну бізнес-ідею, принаймі в довготривалій перспективі. Не варто також боятись робити помилки, адже з часом вони конвертуються в досвід.  Також у формулі успіху важливе місце займає віра в себе, підкріплена постійними діями в напрямку цілі, — зауважив Микита Журавльов.

Довідка: Проект «Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» реалізовується Міжнародною організацією з міграції (МОМ) за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку KfW. На території Львівської області партнером МОМ в реалізації цього проекту є ГО «Клуб Ділових Людей Україна».