225

Як підвищити відповідальність та залученість працівників?

Новини

Всі новини

В сучасному суспільстві, особливо в умовах постійних змін, керівникам та власникам бізнесів варто тримати руку на пульсі актуальних трендів та розвивати навики управління, зокрема людськими ресурсами. В умовах кризи надважливо трансформувати управлінський підхід, аби забезпечити лояльність персоналу. Власне, залученню персоналу був присвячений триденний онлайн-курс, організований на початку червня ЦІПБ м. Івано-Франківськ, заснованим на базі Клубу Ділових Людей Україна. Захід відбувся за підтримки ЄБРР: консультації для малого бізнесу в Україні у рамках ініціативи ЄС #EU4Business. Експертка з управління персоналом Марія Плахотник ділилась сучасними інструментами та техніками, що допоможуть власникам бізнесу в активації залученості і відповідальності персоналу. Основні інсайти заходу за посиланням

  • Підвищення відповідальності працівників компанії – це зміна колективних звичок та неоголошених правил корпоративної культури.
  • Інструменти підвищення відповідальності в команді: коучинг-стиль в управлінні, створення та корегування бізнес-процесів, посилення прозорості контролю та зворотного зв’язку, фасилітація нових правил на всіх рівнях, планування незворотних змін.
  • Рівень залученості персоналу залежить від фази життєвого циклу компанії.
  • Для забезпечення лояльності та максимальної залученості персоналу важливо: планувати зміни «на березі», створювати острови змін, залучати внутрішніх лідерів, які транслюватимуть цінності компанії, застосовувати зворотний зв’язок тощо.
  • 6 методів підвищення залученості, які використовуються в HR-менеджменті: Адаптація нових співробітників, поточні інтерв’ю (stay interviews), індивідуальні плани розвитку, участь в яскравих, визначних для компанії проектах, фізичне середовище, яке стимулює творче мислення та підтримує здоров’я, час для креативного мислення та інновацій.

Стежте за новинами бізнесу на нашому сайті та Facebook