48

Гроші на розвиток власного бізнесу: Грантова програма від МОМ

Новини

Всі новини

Клуб Ділових Людей Україна  в рамках проекту Міжнародної організації з міграції (МОМ) та за фінансової підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина, що діє через Німецький Банк Розвитку KfW, розпочав проект підтримки малого бізнесу у Львові «Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні». 

За статистикою більш ніж половина молодих людей мріють почати свою справу, але реалізовує свій задум лише кожен десятий. Більшість потенційних стартаперів не може переступити через власну невпевненість і почати діяти. А все через те, що немає розуміння правильного управління, – зазначає експерт з  управління персоналом, менеджменту та маркетингу Олена Коссак.

Саме тому, основна ціль проекту «Зміцнення самозабезпечення внутрішньо переміщених осіб та громад, що постраждали від конфлікту в Україні» - допомогти майбутнім підприємцям або тим, хто уже розпочав власний бізнес визначитися з векторами майбутньої діяльності та надати потрібні знання для старту чи розвитку свого бізнесу. 

Також Олена Коссак зазначає, що Програма фінансової підтримки від МОМ – це практичний інструментарій того, як управляти бізнесом, щоб він якомога швидше відправився у самостійне плавання.  Адже знання з основ ринкових відносин, менеджменту, маркетингу, бухгалтерії є  основоположником будь-якого бізнесу. Це так звані правила дорожнього руху, які потрібно знати,  щоб їхати машиною. 

Під час проекту буде організовано дводенні тренінги із самозайнятості для тих, хто вже розпочав або хоче розпочати власний бізнес, та дводенні тренінги із мікропідприємництва для ФОП та власників  юридичних осіб з числа малого бізнесу – товариств з обмеженою відповідальністю, приватних підприємств, фермерських господарств.

Спільно з експертами учасники Програми розбиратимуть макроекономіку та на прикладі конкретного підприємства розглянуть, як в Україні працює мікроекономіка. Говоритимуть учасники і про співвідношення попиту і пропозиції та про проблеми, які виникають під час відносин клієнта та продавця. 

Після успішного проходження Програми, кожному учаснику буде надано експертну допомогу із написанням бізнес-плану. У разі успішного захисту бізнес-плану перед комісією МОМ, учасники отримають гранти на започаткування або розширення власної справи: до €650 за напрямом «самозайнятість» та до €2,500 за напрямом «мікропідприємництво». 

Гранти не видаватимуться готівкою, а полягатимуть у закупівлі обладнання, інструментів, меблів згідно з бізнес-планом переможця. 

ДОВІДКА

Міжнародна організація з міграції (МОМ) заснована в 1951 році, МОМ є провідною міжурядовою організацією в галузі міграції, що тісно співпрацює з урядовими, міжурядовими та неурядовими партнерами з метою забезпечення гуманної та організованої міграції для загального блага.

Представництво МОМ в Україні має на меті сприяти усвідомленню можливостей і проблем міграції в українському контексті. Максимізація цих можливостей й зведення до мінімуму проблем, викликаних міграційними переміщеннями, — це керівні принципи всіх заходів і програм, які реалізує Представництво.

За 21 рік діяльності в Україні МОМ надала допомогу понад 500 000 мігрантів, потенційних мігрантів, вимушених переселенців, постраждалих від торгівлі людьми та іншим уразливим групам.

Клуб Ділових Людей Україна є найбільшим бізнес-клубом для малого бізнесу в Україні. Який працює в напрямках:

  1. Business DEVELOPMENT (Розвиток бізнесу).
  2. Business REPUTATION (Формування ділової репутації). 
  3. Business CLIMATE (Покращення бізнес-клімату).