115

16-17 січня на Львівщині проведено моніторинг та брендування обладнання в рамках проекту «Село. Кроки до розвитку 2019»

Новини

Всі новини

Конкурс мікрогрантових проектів «Село. Кроки до розвитку 2019», що фінансується ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» і організовується ГО «Клуб Ділових Людей Україна», підходить до завершення. Впродовж 16-17 січня на Львівщині було проведено процедуру моніторингу та брендування обладнання, котре отримали учасники в рамках проекту.

Керівниця проекту «Село. Кроки до розвитку 2019» Світлана Мигаль та координаторка від Клубу Ділових Людей Україна Приведа Анна здійснили візит до усіх 16 переможців Львівської області, побували у селах, де конкурсанти реалізували свій бізнес, та оглянули закуплене за грантові кошти обладнання. Більшість учасників уже користується придбаним обладнанням і розвиває власну справу. 

На сироварні «Гарбузовий Рай» (с. Мильчиці Городоцького району) Ігоря Реви з осені проводяться майстер-класи для дітей та дорослих. Для фермерського господарства Єзерської Галини «Марвер», що на Яворівщині, була закуплена лінія напування для курчат-бройлерів. Після участі Муравської Іванни в проекті на карті Жовківщини з’явився магазин промислових товарів у Туринці, що тішить селян своєю продукцією. Підприємиця Кемпа Іванна з фермерського господарства «Чародійка» на Дрогобиччині оновила своє приміщення і  невтомно варить 17 видів сирів. В селі Мужиловичі Яворівського району запрацювала перукарня «Марія» підприємиці Карпи Марії. А на меблевому підприємстві Вовка Богдана в Яблунівці (Буський район) працівники створюють якісні ламелі на новому верстаті.

Власник еко-ферми «Шароле» Брушньовський Любомир закупив музичну апаратуру для реалізації своєї мрії – організації дискотек і свят у селах Дрогобиччини. У селі Жулин Стрийського району з ініціативи Костецького Тараса в околиці діятиме єдиний стоматологічний кабінет. Переселенка з Криму Мисько Усніє разом з чоловіком уже розвиває сімейний бізнес в селі Рихтичі –  якісна електродіагностика та ремонт легкових автомобілів. А в Жовківсьому районі в новенькій духовці випікає свої пряники Паска Іванна. 

Деякі учасники проекту активно готуються втілювати свої мрії з настанням тепла. Зовсім скоро на Бущині запрацює жаб’яча ферма Давидка Ореста, оживе ягідне господарство «Екологічна платформа Мельники» Мельника Юрія в Перемишлянському районі, почнуть очищати зерно на підприємстві Бейзика Олега (Жовківщина) за допомогою нового обладнання, працюватиме косарка для заготівлі кормів на «ЕкоРанчо Сабадаш» Ігоря Сабадаша (Городоцький район), дочекається нового врожаю ожини і малини і почне заморозку ягід аграрій з Дрогобиччини Драб Мирослав. Реалізує свій задум і Зелений Богдан з Жовківщини, який завдяки придбаному обладнанню зовсім скоро запустить кооператив по збору молока.

Дуже важливо, що гранти на Львівщині отримали жителі сільських територій, що потребують соціального захисту - учасники АТО і переселенці з Криму. Усі переможці надзвичайно задоволені і вдячні проекту за надані можливості  – фінансову підтримку і навчання по бізнес-плануванню. Цей проект надихнув їх, додав оптимізму і віри у власні сили. Більше того – дав можливість розвивати улюблену справу  на рідній землі. Бажаємо учасникам проекту натхнення і процвітання бізнесу.