Новини

Всі новини

5 цікавих законів тайм-менеджменту

Контролювати час не так складно, як може здатися на перший погляд. Це можна здійснити за допомогою прийняття рішень про те, що і коли необхідно зробити. При цьому мова не йде про жорсткий контроль режиму життя, що не допускає відхилень. Пропонуємо Вам кілька законів самоорганізації, завдяки яким не тільки підвищується ефективність діяльності, а й відкриваються нові резерви. Наприклад, з'являється більше часу для відпочинку.

Закон Стіва Тейлора: порядок Ваших дій сильно впливає на ефективність

Не треба займатися рутинною роботою, якщо в цей момент відчуваєте приплив сил, бадьорості і величезне бажання творити. Відразу беріться до своїх великих проектів і робіть, робіть та ще раз робіть.

І навпаки, коли Ваша енергія вичерпується - спробуйте зайнятися нудним і нецікавим перекладанням паперів, інтернет-серфінгом і іншими монотонними справами.

Закон стагнації: при отриманні певних результатів приріст ефективності знижується

Коли Ви прагнете досягнути будь-якої мети, особливо на початковому етапі, і у Вас починає щось виходити, головне в цей момент не розслабитися. Якщо зупинитися або вирішити відпочити - тут же почнеться спад ефективності.

Повернутися до попередніх показників буде дуже важко. Тому не варто чекати до останнього, краще постійно крок за кроком рухатися до результату. В такому випадку у Вас не буде великого спаду продуктивності і мотивації.

Закон непідробного інтересу: чим вище твій інтерес до якої-небудь справи або заняття, тим швидше тече час

Коли чимось по-справжньому захоплений, час летить непомітно. Тут головне не забувати: навіть якщо справа тобі дійсно цікава, не треба впадати в крайнощі.

Завжди пам'ятай куди ти йдеш і що у тебе ще є родина, твоє тіло, здоров'я, друзі, відносини і сон в кінці кінців.

Закон Паркінсона: на будь-яку роботу витрачається саме стільки часу, скільки Ви на неї відвели

Тобто, якщо Ви вирішили, наприклад, написати статтю за один день, то й писати Ви її будете один день. Ви можете виділити під одну справу цілий день, а можете зробити 10 справ і більше - в тому випадку, якщо точно запланував конкретний час на виконання кожної справи.

На сучасній мові це означає ставити «дедлайн» на кожну справу. Як тільки Ви почнете використовувати обмеження за часом, Ваш ККД збільшиться мінімум в два рази. А це означає, що зроблених справ і часу стане в два рази більше.

Закон Паретто: 20% Ваших дій приносять цілих 80% успішних результатів

Всі інші справи, які Ви робите протягом решти 80% життя призводять лише до 20% результатів. І ці 80% справ, які роблять більшість людей забирають майже все життя. 20% з усіх твоїх справ - є найголовніші справи у Вашому житті. Важливо правильно їх знайти, виділити і робити кожен день.