88

Стартувала друга хвиля проєкту "Зміцнення бізнес-об'єднань малих та середніх підприємств"

Новини

Всі новини

Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні  (ПРООН) запустила другу хвилю проєкту "Зміцнення бізнес-об'єднань малих та середніх підприємств". Проект спрямований на прискорення розвитку МСБ шляхом зміцнення потенціалу членських бізнес-об’єднань, що дозволить забезпечити ефективнішу діяльність і стійкість цих організацій на довготривалу перспективу, якісніші послуги для малого і середнього бізнесу та активізацію публічно-приватного діалогу.

Уже обрано 20 бізнес-асоціацій, серед яких: національна та обласні торгово-промислові палати, галузеві асоціації та універсальні об’єднання бізнесу, організації всеукраїнського, регіонального та місцевого рівнів, об’єднання жіночого бізнесу тощо. Зовсім згодом учасники проекту представлять свої плани розвитку бізнесу шляхом об’єднання підприємців в асоціації. Разом із сімома флагманами пілотної фази проєкту 2015-2018 років, зокрема за участі Клубу Ділових Людей Україна, учасники  сформують групу агентів змін, покликаних перетворити бізнес-об’єднання в Україні на дієві інструменти підтримки розвитку малого і середнього підприємництва (МСП). 

Проєкт позитивно вплине на здатність бізнес-об’єднань залучати нових учасників, розвивати конструктивну співпрацю з владними структурами та брати участь у формуванні політики. Реалізація завдань призведе до зростання сектора МСП, кількості членів бізнес-об’єднань у поєднанні з підвищеною інституційною ефективністю завдяки підтримці з боку проекту, сприятиме фінансовій сталості організацій та прискоренню мобілізації підприємців, тим самим посилюючи «спільний голос» бізнесу. 

Деталі тут. 

Приєднуйтесь до нас, щоб разом розвивати бізнес в Україні!